طراحی ساختمان و نکات آن
در دنیای امروز، طراحی ساختمان و آشنایی با اینکه طراحی ساختمان چیست یکی از مهم ترین نیازها در معماری به شمار می رود. قریب به اتفاق اغلب پروژه های ساخت و ساز و ساختمانی، نیازمند طراحی و پیش زمینه است که این امر به دست مهندس عمران و ساخت و یا معمار صورت می گیرد. فردی که اقدام به طراحی ساختمان می نماید باید دارای مدرک معتبر باشد تا بتواند به طور اصولی و با رعایت تمامی جوانب بهترین طراحی را به شما ارائه دهد. معمار که نقش اساسی در کشیدن نقشه پلان اولیه ساختمان را بر عهده دارد، فردی آموزش دیده است و در طراحی و ساخت بنا و ساختمان نظارت کامل دارد. اینکه بدانیم طراحی ساختمان چیست و برای آشنایی با اصول طراحی ساختمان با ما همراه باشید.
در طراحی ساختمان شخصی به نام معمار در کشیدن نقشه پلان ساختمان آموزش دیده در حوزه امور معامری، تکنیکی و مهندسی است.
نقش معمار در طراحی ساختمان
در صورتی که معمار و یا فردی که اقدام به طراحی پلان ساختمان می نماید، اصول طراحی ساختمان و مراحل طراحی ساختمان را به خوبی نداند، فضاها را به درستی نشناسد، ترتیب و مراحل مختلف پلان را در زمان طراحی رعایت نکند، در نهایت نقشه خوب و مطلوبی به شما ارائه نمی شود و فضا به درستی برای ساخت بنا استفاده نمی شود به اصطلاح پرتی زیادی در ساخت به وجود می آید. به همین سبب، یک طراحی اصولی توسط معمار متبحر، می تواند نظم و آرامش بصری و خروجی را به افرادی که قرار است از محیط بهره مند شود هدیه می کند.
اما در پروژه های کوچک طراحی ساختمان چیست و چگونه است؟ اما این نکته هم باید در نظر داشت که در پروژه های ساده و کوچک و طراحی باغ ویلا و یا بازسازی خانه، خیلی وجود یک معمار حرفه ای و متبحر مورد نیاز نیست و تنها می توان با کمک افرادی مانند طراح ساختمان، نقشه کش و طراح داخلی و پیمان کار به نقشه ای مطلوب و بسیار با کیفیت و کاربردی دست پیدا کرد.
در مقابل برای پروژه های بزرگ و طراحی باغ ویلا در ابعاد بسیار وسیع، و محیط های بزرگ، نیاز به وجود خدمات و دانش افراد آموزش دیده و حرفه ای بسیار احساس می شود. این افردا حرفه ای باید زیر نظر معمار کار خود را به خوبی انجام دهند. عدم رعایت نکات مهم در کشیدن پلان، سبب ایجاد ایراداتی مانند عدم نورگیری مناسب در محیط، عدم تفکیک فضای عمومی و خصوصی و مانند اینها می شود. نقش معمار در انواع طراحی ساختمان، به حدی است که به برآورد نیاز و خواسته های مالک می انجامد و ساختمان را به شیوه ای اصولی طراحی می کند.
نقش معامری در طراحی ساختمان چیست؟ طراحی ساختمان همانطور که پیش تر اشاره شد کار تیمی از افراد متخصص و متبحر است که در راس آنها معماری با تجربه و دانش اموخته قرار دارد و هر کدام از افراد در بخش های خاصی از ساخت به کمک معمار می آیند. شرکت رستادیزاین با ارائه خدمات معماری در مجموعه رستادیزاین، خدمات بی نظیری را در انواع طراحی ساختمان به مشتریان ارائه می دهد.
رستادیزاین در بازسازی خانه های کوچک ، به ارائه ، قیمت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی منزل و بازسازی و دکوراسیون داخلی بسیار به صرفه اقدام کرده و با مهندسین متخصص می توانند به شما در ارائه انواع طراحی ساختمان کمک نمایند.
نکات مهم در طراحی ساختمان:
اما اینکه نکته مهم در طراحی ساختمان چیست را اینگونه بیان می نماییم که یکی از مهم ترین نکات در اصول طراحی ساختمان و انواع طراحی ساختمان، رعایت نکردن ترتیب است که سبب ایجاد پیچدگی در طراحی پلان می شود و در نهایت به از بین رفتن زیبایی، استاندارد محیط داخلی و بیرونی بنا می شود.
از دیگر نکات مهم طراحی باغ ویلا چیست؟ شناخت نیازمندی ها در محیط است که باید از فضا با تهیه پلان مناسب استفاده نمایند. در صورتی که به محیط احاط کامل داشته باشید و نیازهای مالک را به خوبی بشناسید، می توانید به یک نقشه اصولی و مطلوب برای طراحی ساختمان خود دست یابید. اما مورد بعدی قابل تامل در طراحی ساختمان چیست. بحث نورگیر بودن فضا و محیط یکی از مهم ترین و الزامی ترین نکات است در ادامه به طور مفصل به آن می پردازیم. به همین دلیل در انواع طراحی ساختمان، باید معمار و طراح ساختمان، به نورگیر بودن فضا و ساختمانی که قرار است احداث شود توجه کامل نمایند تا نحوه قرارگرفتن درب و گنجره ها به گونه ای طراحی شود که بیشترین نور طبیعی را به فضا اختصاص دهند. وجود نور طبیعی در محیط به آرامش و زیبایی فضا کمک شایانی می نماید. اما در توضیح اینکه نکات اصلی در طراحی ساختمان چیست را در ادامه بیان می داریم.
از مهم ترین نکات در اصول طراحی ساختمان، این است که هر بخش از سازه چه به صورت بتنی و به فلزی، باید در برابر عوامل و خطرات طبیعی مانند باد، طوفان و زلزله مقاومت بالایی داشته باشند. زیرا سازه در معرض نیروهای کششی و فرسایش قرار دارد. یکی از بهترین و مقاوم ترین انواع سازه در برابر خطرات، سازه هایی با اسکلت فولادی است که دوام بالایی در برابر انواع فشارها و نیروها دارد. اما سازه های بتنی در برابر نیرو های کششی از استحکام کمتری برخوردار هستند.
آشنایی با مفهموم اصول طراحی ساختمان:
اینکه اصولی و مبانی طراحی ساختمان چیست باید گفت که از مراحل اولیه در اصول طراحی ساختمان، طراحی نقش و پلان توسط مهندسین عمران و معماری شناخته می شود. این متخصص برای رعایت اصول طراحی ساختمان اقدام به پیاده کردن طرح بر روی نقشه می نمایند و با استفاده از نرم افزارهای سه بعدی طرح کشیده شده را به صورت سه بعدی ارائه می نمایند و در این مرحله مشخص می شود که طراحی ساختمان چیست و به چه نوع باید اقدام به پیاده سازی اصول طراحی ساختمان نمود. حتی از مهم ترین نکات در اصول طراحی ساختمان و آشنایی با اینکه طراحی ساختمان چیست این است که معمار و طراح باید در نقشه خود به نوع متریال به کار برده در نمای ساختمان و ویژگی های ظاهری آن اقدام نماید. تا بتواند به طراحی باغ ویلا و انواع طراحی ساختمان اقدام نماید.
اینکه از دیگر اصول طراحی ساختمان چیست باید به دریافت مجوزهای ساخت و ساز بر اساس طرح تهیه شده اشاره نمود. این مرحله از مهم ترین مراحل در ساخت است که بدون دریافت مجور امکان ساخت وجود نخواهد داشت. در بخش نهایی از ساخت در طراحی بنا تعیین نوع کاربری ساختمان است. تهیه انشعابات آب، برق و گاز است که بر اساس این امکانات، مراحل ساخت بنا به خوبی و به طور کامل صورت می گیرد.
تعیین سبک کاربری برای بنا بسیار مهم است زیرا هر ساختمان بسته به نوع کاربری خود اعم از مسکونی، اداری و تجاری از طراحی ها و امکانات متفاوتی برخوردار هستند.
چه افرادی در طراحی ساختمان نقش اساسی دارند؟
آیا می دانید شغل ها و تخصص های لازم در طراحی ساختمان چیست؟ حضور مهندس معمار، مهندس عمران. پیمانکار ساختمان، طراح ساختمان و نقشه بردار از مهم ترین نقش ها در طراحی ساختمان به شمار می روند که بدون حضور آنها ساخت بنا امکان پذیر نخواهد بود .
مراحل طراحی ساختمان
برای دانستن اینکه مراحل طراحی ساختمان چیست با ما همراه باشید. امروزه طراحی ساختمان با معماری کنونی کار پیچیده و بسیار مهمی تبدیل شده که طرفدران بیشماری را به خود جلب می نماید. در طراحی یک بنا برای اینکه خروجی مطلوبی بدست آید باید کارها در بین افراد متخصص و متبحر تقسیم شود. برای ساخت و ساز به طور کل پنج مرحله اعم از پیش طراحی، طراحی شماتیک، توسعه طراحی، اسناد مربوط به ساخت و ساز مانند مجوزها و نقشه و قرارداد ساخت و ساز مورد و در نهایت ساخت بنا نیاز است.
پیش طراحی
پیش طراحی در طراحی ساختمان چیست؟ دراین مرحله باید به جمع آوری اطلاعاتی که اساس طراحی یک بنا را ارائه می دهد اقدام نمود. هدف از پیش طراحی، آگاهی از تمام نکات در مورد زمین، سبک بنا و نیاز مالک و مشتری است.
طراحی شماتیک
طراحی شماتیک در طراحی ساختمان چیست و چکونه صورت می گیرد؟ در این مرحله برنامه ساخت و ساز را به طراحی بنا تبدیل می نماییم. در مرحله شماتیک، به بررسی پلان و شکل پروژه می پردازیم با این تفاوت که در این بخش، انتخاب مصالح جای ندارد و در مراحل بعدی صورت می گیرد.
توسعه طراحی
در بخش توسعه طراحی در ساختمان، اقدام به استخدام پیمانکار ساخت و براورد هزینه های پیش رو می پردازیم
اسناد ساخت و ساز
اما اسناد ساخت و ساز در طراحی ساختمان چیست و چه جایگاهی دارد؟ در این بخش، نقشه های طراحی شده را به اسناد اصلی در ساخت تبدیل می نماییم. این نقشه باید از جزئیات، ابعاد و سایر ریزه کاری ها برخوردار باشد تا به شما نشان دهد که اجزای بنا چگونه به یکدیگر متصل شده و در کنار هم قرار می گیرد.
پروانه ساخت
در مرحله پروانه ساخت، باید اسناد مرتبط با مجوز ساخت را به اسناد ساخت و ساز که در مرحله سوم اصول طراحی ساختمان قرار دارد اضافه نماییم.
طراحی ساختمان
یکی از حساس ترین و جذاب ترین بخش های طراحی ساختمان چیست؟ بله، طراحی خود بنا و ساخت آن از جالب ترین بخش های ساخت به شمار می رود. در این مرحله مالک باید صبور باشد تا پروژه در بهترین فرصت و با ایده آل ترین شرایط، بدون هیچگونه تعجیل تولید شده و به پایان برسد. اما هزینه های صورت گرفته بسته به میزان پیچیدگی و یا سادگی طراحی دارد .
تنوع سازهها در طراحی ساختمان
جالب است که پیش از ساخت بنا، بدانید که انواع سازه در طراحی ساختمان چیست؟
سازه فولاد سبک
نقش سازه فولاد سبک در طراحی ساختمان چیست؟ عموماً از سازه فولاد سبک برای ساخت پروژه هایی استفاده می شود که در کوتاه ترین زمان و سریع باید ساخته شوند. به این ترتیب، تمامی متریال آماده به محل رسیده و هیچ نیاز به برس نخواهد بود. اغلب تیرها، تیرچه، ناودانی و مانند اینها از فولاد سبک تولید شده اند. از مزایای فولاد سبک در سازه می توان به وزن کم ساختمان، پایین بودن هزینه ساخت و غیرقابل اشتعال بودن آن اشاره نمود. تنها ضعف فولاد سبک نداشتن ویژگی برش است زیرا ابزارهای برش و بست مخصوص نیاز دارند.
سازه فولادی
این نوع سازه در طراحی ساختمان مقاوم تر از فولاد سبک است زیرا بسیار قوی تر بوده و برای ساخت و سازهای بزرگ استفاده می شوند. نقش سازه فولادی در طراحی ساختمان چیست؟ این سازه تولید شده از ستون های فولادی است که سقف ها و کف ها با متراژ بالا را به خوبی نگه می دارد. این سازه در بناهای با ارتفاع بالا مناسب هستند و کاربرد دارند. از مزایای سازه فولادی میتوان به قوی بودن، انعطافپذیری در زمان مونتاژ، جوش آسان و در دسترس بودن اجزای آن اشاره نمود. اما تنها نقطه ضعف این سازه رطوبت پذیری آن است .
سازه بتنی
در ساخت انواع ساختمانهای بلند و پارکینگهای بزرگ، باید از اسکلت بتنی استفاده شود. اسکلت بتنی به عنوان سازه پشتیبان به شمار میرود. از مزیتهای ساختمان های اسکلتی می توان به استفاهد از فولاد بازیافتی برای توقیت بتن و سازه استفاده نمود.
سازه از پیش مهندسی شده
برای آشنایی با اینکه سازه از پیش مهندسی شده در طراحی ساختمان چیست با ما همراه باشید. در برخی مواقع، سازه پیشساخته شده و پیش مهندسی شده بهترین انتخاب به شمار می رود. زیرا اجزای سازه به سرعت و در کوتاه ترین زمان ترکیب شده و به سرعت قابل استفاده هستند. شما می توانید ساختمان را با طراحی مورد نظر خود سفارش دهید و پس از ساخت قطعات، آنها را در محل مورد نظر در کنار هم قرار دهید و بنای مورد نظر خود را در اختیار داشته باشید. اما این نکته باید در نظر گرفته شود که سازه های از پیش مهندسی شده بسیار از گرانتر از سایر سازه ها است. طرح این سازه ها نیز منعطف نبوده و تنها در حالت مربع و یا مستطیل قابل طراحی است .
جانمایی پلکان:
اینکه اولین مرحله از طراحی ساختمان چیست باید به پلکان و آسانسور بر روی نقشه اشاره نمود. در این مرحله محل تعبیه پلگان و آسانسور وسط نقشه است.
تعیین فضا داخلی:
بعد از مرحله پلکان، باید باید به موقعیت مکان های عمومی و اختصاصی بنا اقدام شود. فضاهای عمومی شامل آشپزخانه، پذیرایی و نشیمن و فضاهای اختصاصی شامل سرویس بهداشتی و خواب ها می شود .
طراحی آشپزخانه:
در مرحله سوم از طراحی ساختمان باید به تعیین موقعیت آشپرخانه پرداخت. آشپزخانه در هر بنایی نیاز به نور و تهویه دارد به همین منظور دقت داشته باشید که در طراحی بنا موقعیت سینک و محل پخت و پز را از دید خارج نمایید .
تعیین موقعیت اتاقها:
محله چهارم از طراحی بنا، تعیین اتاق خواب ها است که یک اتاق باید از سایر اتاق ها بزرگ تر باشد تا این خواب با عنوان اتاق خواب والدین یا اتاق مستر شناخته شود. در طراحی اتاق خواب، باید کمد دیوار با عرض و طول استاندارد در نظرگرفته شود. در ساخت اتاق، باید حریم خصوصی فضا در نظر گرفته شود. جایگذاری ستون های اصلی، ویرایش نهایی نقشه طبقات و مبله کردن از مابقی و نهایی ترین مراحل در ساخت و طراحی ساختمان به شمار می روند .
در پایان
برای ساخت و طراحی یک بنا باید به اصول و مواردی که در بالا به آنها اشاره شد توجه نمود تا بهترین استفاده را از فضا ببرید. استفاده از نیروی متخصص و کارآزموده و با تجربه، به شما در ساخت و طراحی ساختمان کمک می نماید. بنابراین در پاسخ به اینکه اولین اصل یک طراحی ساختمان چیست باید به نیروی متخصص و ماهر اشاره نمود .
نظر شما
متن نظر